15 Aralık 2010 Çarşamba

VAZGEÇMEK



Başlayan 3 nokta bir yaşanmışlığın tamamıdır.Sonra o 3 noktayı inkar etmek zorunda kalır insan bazen.Bütün o yaşanmışlığı hiç olmamış saymak zorunda kalır.Kendi kendine verebildiği en acı ıstıraptır o 3 noktanın inkarı.
Hayat güzeldir.Ama tek başına hayat bir anlam ifade etmez.Sadece doğumun ve ölümün arasındaki alelade zaman bütünüdür.Eğer o sürece katabildiğin bir aşk varsa o zaman doğrudur ‘’Hayat güzeldir’’ cümlesi...
Aşkı tanımlayanlar şöyle demişler; Kusursuz teslim olmaktır aşk, yar için serden geçmektir,tapınmaktır,sorgulamadan koşulsuzca kabullenmektir bütününü.Aklını yitirdiği andır insanın.Dışarıdan ıstırap gibi görünen her şey aşık olduğun gülün dikenleridir senin için.Sen yarine sarılmışsın , dikeni batsa ne olur.Gül dikeniyle güldür der.Güle ayrı , dikenine ayrı aşık olursun.Diken can yakar ama seninkini değil herhangi birininkini...Bedensel olan her şeyden sıyrılmışsındır artık.Hiç batınca ruhu kanatan diken olur mu?Olmaz hele bir de yare aitse hiç olmaz.Sen yare aşıksın diken yarin dikeni.Yar dediğin dikenli gül be canım.Dikensiz olsa gül olmaz.Aşk olmaz... Acı çekeceksin ki aşkı bilesin.Aşığım diyebilesin.
Mum’un pervaneye aşkıdır gerçek olan aşk.İlk yaklaşışında söneceğini bile bile vuslatını bekler mum.Bile bile ölmektir onun için kavuşmak...Böyledir işte bile bile ölürsün aşık olduğunda.Ama can geçicidir dersin.Kalıcı olan, ölmeyen aşkındır.Gözün kırpılmaz işte ondan sonra.Adım atarken düşünmez koşarsın...
Şebi hicran yanar canim döker kan çesmi giryanım
Uyarır halkı efkarım yatan bahtım uyanmaz mi...
Fuzuli rindi savdadır her zaman halka rüsvadır
Sorsalar bu ne savdadır bu sevdadan usanmaz mı
FUZULİ
Anlatır işte herkes kendine göre.Bir ortak isimdir aşk.Kim nasıl yaşadıysa öyle tarif eder.Ama ayrılık var işte lanet edilesi.Her dilden, her yürekten aynı çıkar karşılığı.Bir başına kalırsın koskoca bir boşluğun içinde.Kimi 1 ayda kimi 1 yılda katar başka insanları boşluğa.Güya geçmiştir artık ama geçmez!Giden götürmüştür giderken seni de.Sen kalanla idare edersin sadece...Sana bıraktığı senle.
Neyse! Bu normal olanıdır.Öyle acılar çekersin ki ölmez sürünür.Süründükçe ölümü ararsın...Bundan acısı var mıdır diye sorardım hep kendime.Varmış tabi .
Sevdiğinden vazgeçmek…
Onu anlatamam işte…

1 yorum: